Λύσεις

Data Protection & Backup Solutions

Το backup με οποιονδήποτε τρόπο είναι ίσως η κυριότερη ασχολία του προσωπικού πληροφορικής μετά τη λετουργία των συστημάτων. Παρά τη σπουδαιότητά του όμως συχνά ανακαλύπτουμε ότι δεν γίνεται σωστά για διάφορους λόγους που μπορούν όμως να αντιμετωπισθούν με τη σωστή σχεδίαση.

Η σχεδίαση μιας αξιόπιστης και γρήγορης λύσης backup είναι από τις πιο σύνθετες εργασίες στην πληροφορική, γιατί το backup διατρέχει όλη τη διαδρομή μιας υποδομής πληροφoρiκής, από τις εφαρμογές, τα συστήματα, το δίκτυο, το SAN μέχρι το backup server και το σύστημα backup. Αρκεί να είναι αργό ένα στοιχείο στη διαδρομή αυτή και όλο το backup καθυστερεί. Αντίθετα, μπορεί να επενδύσουμε αρκετά χρήματα για παράδειγμα σε μια γρήγορη συσκευή Tape Library, αλλά να μην δούμε καμία διαφορά στην ταχύτητα, γιατί απλά το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού. Και βέβαια, το κεντρικό σημείο προσοχής πρέπει πάντα να είναι το restore, όχι το backup. Πρέπει να γνωρίζουμε καλά τι, πώς και πού θα γίνει restore όταν υπάρξει η ανάγκη και πάντα να εκτελούνται αντίστοιχες δοκιμές. Η IVIS με τη μακρόχρονη εμπειρία της μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή της σωστής λύσης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας με τον πιο οικονομικό τρόπο και θα σας προσφέρει την ηρεμία ότι τα δεδομένα σας είναι πάντα προστατευμένα.

Η IVIS διαθάτει και υποστηρίζει λύσεις backup σε ταινίες (Tape Backup) και backup σε VTL (Virtual Tape Library), software ή hardware. Συνεργάζεται με την IBM για Tape Libraries και με την Falconstor για λύσεις VTL και CDP.