Λύσεις

Tape Backup

Ο πλέον παραδοσιακός και αναντικατάστατος τρόπος backup, οι ταινίες, έχουν εξελιχθεί σημαντικά και με τις σημερινές τεχνολογίες LTO-4 και LTO-5 μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλους όγκους δεδομένων και σε μικρό χρόνο.

Το backup σε ταινίες προσφέρει φορητότητα (εύκολα οι ταινίες μεταφέρονται off-site), οικονομία (το κόστος αποθήκευσης ανά GB είναι μικρό) και διάρκεια (ο χρόνος ζωής των δεδομένων είναι δεκαετίες).

Η IVIS INFO προτείνει τα Tape Libraries της IBM που απευθύνονται σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από απλά και αξιόπιστα συστήματα για μικρές εταιρίες μέχρι συστήματα με πολλαπλά drives και πολλές συνδέσεις για μεγαλύτερες ανάγκες. Έχουν επιπλέον τη δυνατότητα συμπίεσης (compression) για ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα, καθώς και κρυπτογράφησης (hardware encryption), ώστε οι κασέτες να μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια εκτός της εταιρίας και να μην υπάρχει κίνδυνος ακόμα και αν χαθούν ή κλαπούν.

Τα tape libraries συνδέονται μέσω διάφορων πρωτοκόλλων (LVD-SCSI, SAS ή FC) και λειτουργούν σε πλήρη συνεργασία με όλες τις εφαρμογές backup, όπως BackupExec, NetBackup, Legato, Tivoli κλπ.

IBM TS Tape Libraries

IBM TS Tape Libraries Η σειρά TS της IBM περιλαμβάνει tape libraries με ταινίες LTO-4, LTO-5 ή Ultrium 5 με δυνατότητα για αυξημένη χωρητικότητα και ταχύτητα. Οι ταινίες Ultrium 5, για παράδειγμα, μπορούν να επιτύχουν ταχύτητα  εγγραφής/ανάγνωσης μέχρι 140 MB/sec, ενώ η χωρητικότητά τους φτάνει τα 1,5TB ανά ταινία (ή 3TB με compression 2:1). Έτσι η συνολική χωρητικότητα του tape library φτάνει τις αρκετές δεκάδες TB ανάλογα με τον αριθμό ταινιών που δέχεται κάθε μοντέλο.

Τα συστήματα έχουν διακριθεί για την αξιοπιστία και το πλήθος των λειτουργιών τους. Δέχονται από 1 έως 4 drives και από 12 μέχρι 48 θέσεις ταινιών για να καλύψουν τις ανάγκες backup, restore και αρχειοθέτησης των επιχειρήσεων.

IBM TS Tape LibrariesΣυνδέονται μέσω Fibre Channel 8Gbps για αυξημένη ταχύτητα ή μέσω SAS 6Gbps ή SCSI συνδέσεων. Έχουν τη δυνατότητα “Path Failover”, για υψηλή διαθεσιμότητα ακόμα και στην περίπτωση που μια σύνδεση πάψει να λειτουργεί, καθώς και κρυπτογράφησης (hardware encryption) των δεδομένων στις ταινίες για υψηλή ασφάλεια κατά τη μεταφορά των ταινιών εκτός της επιχείρησης.

Data Protection & Backup