Λύσεις

Storage Virtualization Solutions

Οι λύσεις storage virtualization εισάγουν ένα νέο επίπεδο εναίας διαχείρισης του χώρου storage σε μια υποδομή. Το προσωπικό ΙΤ δεν διαχειρίζεται πλέον ανεξάρτητα συστήματα storage, συχνά διαφορετικών κατασκευαστών και με διαφορετικούς τύπους δίσκων. Αντίθετα, όλα τα συστήματα και οι χώροι ενοποιούνται κάτω από μια κοινή και έξυπνη πλατφόρμα χρήσης και διαχείρισης και αποτελούν έναν ενιαίο πόρο (storage resource).

Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά ειδικά για μια σύγχρονη υποδομή με μεγάλους δυναμικούς όγκους δεδομένων και ανάγκες συνεχούς λειτουργίας. Από την προσθήκη νέων δίσκων και συστημάτων μέχρι τη μετακίνηση δεδομένων από ένα σύστημα σε άλλο, όλες οι εργασίες γίνονται με ασφάλεια και χωρίς downtime. Μια λύση storage virtualization προσφέρει υψηλή απόδοση, εξοικονόμηση χρημάτων και μικρότερες ανάγκες διαχείρισης. Το βασικότερο όμως αποτελεί μια σίγουρη επένδυση που εισάγει την υποδομή πληροφορικής στο μέλλον.

Η IVIS διαθέτει και υποστηρίζει τις εξής σύγχρονες και αξιόπιστες λύσεις storage virtualization:

IBM Storwize V7000

Storage Virtualization with IBM Storwize V700 DiagramΤο Storwize αποτελεί την πιο σύγχρονη λύση storage virtualization της IBM. Απευθύνεται σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να υλοποιήσουν μια προηγμένη λύση data storage και να εκμεταλλευτούν τις προηγμένες λειτουργίες του, όπως μικρό μέγεθος και κατανάλωση ενέργειας, ταχύτητες 8Gbps, snapshots με το FlashCopy και thin provisioning.

Το Storwize είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Δέχεται εσωτερικούς δίσκους και μπορεί να συνδεθεί με υπάρχοντα συστήματα storage προηγούμενης γενιάς προστατεύοντας έτσι την υπάρχουσα επένδυση.

Κύρια διαφορά του είναι το πολύ εύχρηστο και περιεκτικό interface που επιτρέπει την εκτέλεση κάθε λειτουργίας με απλό και γραφικό τρόπο. Σημαντική είναι και η ενσωματωμένη δυνατότητα αυτόματου tiering όταν υπάρχουν και δίσκοι SSD, δηλαδή της αυτόματης μεταφοράς των blocks δεδομένων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στους δίσκους αυτούς, τεχνική που αυξάνει κατακόρυφα την απόδοση με ελάχιστο κόστος.

Προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

 • Εσωτερικοί SATA, SAS ή SSD μέχρι συνολικά 24TB
 • Σύνδεση με όλα τα υπάρχοντα συστήματα SAN storage στο back-end και ενιαία διαχείριση των χώρων μέχρι συνολικά 480ΤΒ
 • Non-disruptive migration: Μεταφορά δεδομένων, χωρίς downtime των εφαρμογών, από σύστημα σε σύστημα ή από δίσκους σε δίσκους (π.χ. Από SATA σε SSD)
 • Διατήρηση δεδομένων σε πολλά σημεία αν το επιθυμουμε για λόγους κρισιμότητας των εφαρμογών
 • IBM Easy Tier®: Αυτόματη μετακίνηση δεδομένων ανάλογα με τη χρήση τους σε γρήγορους δίσκους (SSD), μεγάλη βελτίωση της απόδοσης
 • Thin provisioning: Εξοικονόμηση χώρου με τη δέσμευση μόνο του χώρου που χρησιμοποιείτι πραγματικά από τις εφαρμογές και όχι του χώρου που εκχωρείται ονομαστικά
 • IBM FlashCopy®: γρήγορα αντίγραφα δεδομένων (snapshots) για backup ή για δημιουργία περιβάλλοντος development/test
 • Νέα γενιά storage με ενσωματωμένα πρωτόκολλα 8Gbps FC και iSCSI
 • Βραβευμένο απλό και περιεκτικό interface διαχείρισης
 • Εγκατάσταση σε μικρό χρόνο και ελάχιστο downtime των εφαρμογών
 • Δυνατότητα cluster με μικρό κόστος για υψηλή απόδοση και διαθεσιμότητα
 • Δυνατότητα Metro Mirror και Global Mirror για αυτόματη αντιγραφή των δεδομένων σε άλλη κοντινή ή μακρινή θέση για λόγους disaster recovery

Falconstor Network Storage Server (NSS)

Falconstor Network Storage ServerΤο FalconStor NSS είναι μια λύση που ενοποιεί συστήματα SAN storage μέχρι και τοπικούς δίσκους και συστήματα DAS (Direct Attached Storage) σε έναν ενιαίο πόρο storage. Η λύση διατίθεται σε ποικιλία μορφών:

 • NSS Appliance με εσωτερικούς δίσκους
 • NSS Gateway που χρησιμοποιεί μόνο χώρους από υπάρχοντα συστήματα SAN
 • NSS Enterprise Software που εγκαθίσταται σε Windows server
 • NSS Virtual Appliance που εγκαθίσταται σε ESX server

Με το NSS είναι δυνατόν να διαχειριζόμαστε και να χρησιμοποιούμε τους χώρους από συστήματα storage διαφορετικών κατασκευαστών και με διαφορετικούς τύπους δίσκων. Το NSS δεν διαχειρίζεται απλά τους χώρους, αλλά προσθέτει σε αυτούς τις δυνατότητες mirroring, replication, snapshots και thin provisioning. Προσθέτει έτσι τις δυνατότητες αυτές σε οποιαδήποτε λύση SAN που μπορεί να μην τις διαθέτει. Λειτουργεί με όλα τα πρωτόκολλα storage ακόμα και InfiniBand.

Ειδικα για μικρά περιβάλλοντα VMware ESX, όταν δεν υπάρχει σύστημα storage, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το NSS Virtual Appliance που με χαμηλό κόστος μπορεί να μετατρέψει τους τοπικούς δίσκους σε iSCSI shared storage και να επιτρέψει προηγμένες λειτουργίες του VMware, όπως HA, VMotion και SRM.

Ειδικά για τα snapshots, το NSS συνοδεύεται από μια πλήρη γκάμα λογισμικού για βάσεις δεδομένων και επχειρηματικές εφαρμογές όπως MS SQL Server, Oracle, VMware κ.ά., καταργώντας ουσιαστικά την ανάγκη για οποιουσδήποτε agents στις εφαρμογές backup και επιτρέποντας την υλοποίηση σχεδίων Disaster Recovery με απλό, οικονομικό και αξιόπιστο τρόπο.

Η λύση NSS παρέχει τις εξής κύριες δυνατότητες:

 • προστασία υφιστάμενης επένδυσης σε DAS ή SAN Storage
 • Thin provisioning για εξοικονόμηση χώρου με τη δέσμευση μόνο του χώρου που χρησιμοποιείται πραγματικά από τις εφαρμογές.
 • Κατηγοριοποίηση δίσκων ανάλογα με την ταχύτητα (tiering)
 • Σύγχρονο mirroring σε πραγματικό χρόνο και μεταφορά δεδομένων από ένα σύστημα storage σε άλλο
 • WAN replication που μεταφέρει μόνο τις αλλαγές σε block-level με κρυπτογράφηση και compression για ασφάλεια και οικονομία στο bandwidth
 • Snapshots που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γρήγορο restore, για backup χωρίς επίπτωση στις εφαρμογές ή τέλος για δημιουργία περιβάλλοντος test & development
 • Αυτοματοποιημένη διαδικασία Disaster Recovery και δοκιμές DR σε physical ή virtual servers στην εφεδρική τοποθεσία.

Storage